Vízöntő: blog

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Vízöntő klub hírei

A ragyogó arc titka.




Hiába a legjobb krémek,a trendi sminktermékek,az ügyes kezű kozmetikus,ha a mindennapos arctisztításról megfeledkezünk.

                                         Este,és reggel.

Kezdjük az esti feladatokkal,mert erről szoktunk legtöbbször megfeledkezni.Egy hosszú nap után már alig várjuk,hogy bedőljünk az ágyba.Ha ki sem sminkeltük magunkat,nem is értjük,miért is kellene most hosszú perceket arctisztítással tölteni.Nos azért,mert a napközbeni szennyeződésektől (por,izzadságcseppek) alaposan meg kell tisztítani a bőrünket,a pórusainkat.A rárakodott piszok mélyen megtelepszik,eltömíti a pórusokat,így akkor is pattanások tarkíthatják arcunkat,ha már kinőttünk a tinédzserkorból,vagy ha épen nem zsíros a bőrünk,sőt!

Tovább 

Szájápolás, helyes fogmosás

Miért kell a fogakat tisztítani ?
Azért, hogyszépekegészségesekés erősek legyenek a fogainkHogy ne legyen rossz a leheletünkMert egészséges fogakkal jobban meg tudjuk rágni az ételtHogy ne fájjon a fogunkHogy ne legyenfogszuvasodásunk
3 A száj és a fogak 
4 Mikor mossunk fogat? Reggel, felkelés után Napközben, evés után
Este, lefekvés előtt mindenképp mossuk meg a fogainkat
5 A fogmosás menete először a külső felszíneket összezárt fogakkal
kis körkörös mozgással tisztítsukfel-le mozdulatokkal a fogíny felől a fog felémajd az íny felől a fog felé irányuló seprő mozdulattal távolítsuk el a lepedéket
6 Ha kívül végeztünk, jöhet a fogak belső oldala
kis körkörös mozgással tisztítsukapró cikk-cakkos mozdulatokkal a fogíny felől a fog feléaz íny felől a fog felé irányuló seprő mozdulattal távolítsuk el a lepedéket
7 A metszőfogak belső felszínét alaposan tisztítsuk meg
az alsó metszőfogaknál az ínytől felfelé mossuka felsőknél az ínytől lefelé történő mozdulatokkal távolítsuk el a lepedéket.

Tovább 

 

 Tisztára!


Természetes súroló:Csúnya lerakódások a konyhában,makacs foltok a fürdőszobában?
Ide egy igazán erős súrolóra van szüksége!
És elkészíthetjük csupán a kamránkban összeszedve a hozzávalókat.
Szódabikarbónához keverjünk annyi frissen facsart citromlevet,hogy kenhető pasztát kapjunk,és ezzel sikáljuk végig a felületeket.
Zsírkréta ellen:
Ha a gyerekeink zsírkrétával veszik célba a falainkat,főhet a fejünk,hogyan szabaduljunk meg a nemkívánatos műalkotásoktól.

Tovább 

  Dinnyés álomdiéta.




Csíkos,zöld,sárga,mézes-a dinnyével nem lehet betelni,,mert nem csak nagyon finom az íze,hűsít,hanem még laktat is,és segíti a fogyókúrát.
A dinnyének nemcsak a cukor-,hanem a kalóriatartalma is elhanyagolható.Vagyis bátran degeszre ehetjük magunkat belőle,akkor sem kell félnünk attól,hogy emiatt elrontottuk a diétánkat.Ugyanis 1 csésze görögdinnyében mindössze 46,a mézdinnyében 64,míg a sárgadinnyében 60 kalória van.Pontosan azért népszerűek a különböző dinnyediéták,mivel könnyen betarthatóak és változatosak is.

Tovább 

Figyeljünk oda a gázkazánokra nyáron is

 

 

fűtés gázkazán kombi-cirkó meleg víz gázszerelés Magyarország

Nyár van, meleg van, a legkevésbé gondolunk ilyenkor a kombi-cirkókra. Akinél átfolyós gázmelegítő van a falon, vagy egy régebbi, nyílt égésterű gázkazán, a nagy meleg ilyenkor nekik sem kedvez.

Nyáron is bedobhatja az unalmast a kazán nem csak télen

Azt szinte már mindenki tudja, hogy télen, fűtési időszakban mennyire fontos az állandó szellőztetés az ilyen típusú gázkészülékeket üzemeltető lakásokban.

Tovább 

Munkahelyi étkezés

Sokféle módja van a munkahelyi étkezésnek, és mivel nem otthon vagyunk, talán lazábban állunk hozzá az élelmiszer-biztonsági és higiéniai kérdésekhez is. Ezért bemutatjuk a hibázási lehetőségeket, és ötleteket adunk a biztonságos munkahelyi étkezéshez.

Mit is eszünk a munkahelyen, ha nem otthon reggelizünk?

Hozunk otthonról szendvicset, gyümölcsöt, veszünk péksüteményt, kávét, joghurtot és egyebeket, vagy beszerezzük ugyanezeket a büféből, boltból.

Tovább 

 Táplálkozás az évszakok szerint.


A tudatos vásárlási szokások kialakításával étkezési szokásainkat is tudatosabbá tehetjük,ha átgondoljuk,hogyan,melyik évszakban mit miért eszünk,és hol vásároljuk meg.
A globális kereskedelem egyik következménye,hogy ma már minden évszakban szinte mindenféle termény,élelmiszer kapható a hazai üzletekben.
Ha nem is mindenhol,de kis utánajárással beszerezhetjük a tőlünk távoli kontinenseken termő zöldséget,gyümölcsöt,akár húsféleségeket is.A magyar vásárlók közül azonban egyre többen választják a helyi termelők áruit.

Tovább 

 Aki a csirkehúst szereti.



Figyeljen oda az elkészítésére!A csirkehús kedvelt,könnyű húsféle,de főzéskor,sütéskor különösen ajánlatos néhány alapvető élelmiszer-biztonsági szabály betartása.
A háziasszonyok körében már abban is megoszlanak a vélemények,hogy kell-e,szabad-e főzés-sütés előtt megmosni a csirkehúst,vagy általában bármilyen húsféleséget.
A nyers csirkehúson a szemmel látható-és mosással eltávolítható-szennyeződések ( bélsár,csomagoló anyag maradék,sár,el nem távolított toll ) mellett,gyakran előfordulhat egészségre ártalmas baktérium,akár szalmonella is.

Tovább 

Erdőjárás,gombászás.



A gombákról,sokunknak csupán a gyerekkori mesekönyvek képei ugranak be elsőre.A mérgező,piros alapon fehér pettyes kalpagú légyölő galócánál és a fehér,termesztett csiperkénél megáll a tudományunk.
Pedig több száz ehető gombából válogathatunk kora nyártól késő őszig.Amikor kirándulni indulunk és gombászni támad kedvünk az őszi erdőben,legyünk nagyon óvatosak!Ha mi nem ismerjük a gombafajokat,semmiképpen ne kísérletezzünk!Hívjunk el valakit kísérőnek,aki a leggyakrabban előforduló,mérgező fajokat felismeri,és legalább a gyilkos galócát azonosítani tudja.Bár a gombák alig 3%-a mérgező,csak olyan gombát biztonságos felszedni,amelyet bizonyosan felismerünk.Vannak például olyan mérgező gombák,amelyek hasonlóságuk miatt könnyen összetéveszthetők ehető ,,párjukkal".Az eső a légyölő galócáról könnyen lemoshatja a pöttyöket,és máris eltűnt egy jellegzetesség.Éppen ezért a vadon termő,saját gyűjtésű gombát mindig vizsgáltassuk gomba szakellenőrrel!A gomba szakellenőr ök ingyenesen megvizsgálják a piacon.

Tovább 

 Lekvárnak,befőttnek,pálinkának...







Mi lehet a közös nevezője?




A szilva!A magyar hagyományokban legmélyebben gyökerező gyümölcsöt keresve a szilva mindenképpen a jelöltek között van.
Gondoljunk csak a szilvalekvár,szilvabefőtt,aszalt szilva,szilvapálinka évszázadok óta töretlen népszerűségére,a szilvákkal kapcsolatos helységnevekre ( például;Szilvásvárad,Újszilvás,Szilvásszentmárton ),és kifejezésekre ( például;hétszilvafás, nemes ).
Valamikor a szilva volt Magyarországon a legelterjedtebb gyümölcs,az 1895-ős összeíráskor több szilva volt hazánkban,mint minden egyéb gyümölcsfa együttvéve.Ez leginkább annak volt köszönhető,hogy a szilva viszonylag igénytelen-vagyis inkább nagy tűrőképességű,ezért gyakorlatilag kevés munkával szinte bárhol termeszthető.A szilvafák nagy része nem is kertekben,hanem szinte vadon nőtt mindenhol:mezsgyéken,utak mellett,szőlő között,ártereken.Így alakultak ki ( például;a Tisza és a Szamos mentén )az ártéri gyümölcsös,amelyek nagyobbrészt szilvafákból álltak.Ezekben a nagy kiterjedésű,félig vadon növő gyümölcsligetekben szelektálódtak ki azok a tájfajták,amelyek megalapozták ezen vidékek hírnevét,mint például a penyigei ( más néven ,,nem tudom")szilva,amely a méltán híres szatmári szilvapálinka alapanyaga.Az ilyen régi művelésmódú, ,,Dzsungelgyümölcsösnek" is nevezett ártéri gyümölcsösökből mára mutatóba is alig maradt.Kisar község határában egy 16 hektáros rész viszont máig megvan,természetvédelmi oltalom alatt áll.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu