Vízöntő Blog: 2015. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Vízöntő klub hírei - 2015. szeptember

Túró-ha elegünk van a friss tejből.








                                  Túró-ha elegünk van a friss tejből.

Már az egyiptomiak idejében készítettek túróhoz hasonló alvadékot,s ezt követően a görögök és a rómaiak konyhájában is megtalálható volt,illetve a friss sajt,ami idővel egész Közép-Európában igen kedvelt alapanyaggá vált.Később a bevándorlókkal Amerikában is meghonosodott. Nixon elnöknek kedvenc étke volt:állítólag borssal vagy ananásszal fogyasztotta.

Tovább 

A rizs-a legjobb másodhegedűs.


undefined

Kevés olyan sokoldalú ételünk van mint a rizs.Étel,ital készíthető belőle,nem tartalmaz zsiradékot,cukrot,sót,viszont annál több értékes ásványi anyagot és vitamint.A világ népességének több mint fele rizsen él,de nem hiányozhat az ínyencek konyhájából sem,hiszen a rizs nagyon sokféle lehet,1-1 fajta a származási helyéről vagy az alakjáról kapta a nevét.A rizs 76 százaléka keményítő formájában jelenlévő a szénhidrátot,7-8 százalék fehérje és 1,3 százalék zsírt tartalmaz,továbbá 0,6 százaléka ásványi anyagokból és nyomelemekből áll.Főként foszfort,magnéziumot tartalmaz.Kevés benne a nátrium,kalcium és a kálium.Csekély nátrium-tartalmánál fogva magas vérnyomás,túlsúly,szívelégtelenség,ödémás láb,vizenyőképződés esetén különösen hasznos a fogyasztása.A főzéshez szükséges víz mennyisége fajtánként és minőségenként változó,általában a hosszú szemű rizs kevesebb,a gömbölyű több vizet igényel.A rizs főzésközben eredeti térfogatának-háromszorosára megduzzad.

Tovább 

 

Kihalófélben lévő faj: a dolgos öreg néni

 

Biztos mindannyian ismertek olyan dolgos öreg nénit, aki már közel van a 80-hoz (vagy túl is van rajta), és a munka tartja életben. Ő az, aki a nappal kel és a nappal fekszik, a két pont közti időben pedig kertészkedik, a tyúkjaival beszélget, hímez, mániákusan takarít vagy egyéb tevékenységeket végez. Ha már mindent elvégzett, akkor kétszer egymás után elsöpri a nem létező szemetet a háza elől, mert “mit szónának a nípek, ha szemetes vóna a Böske néni háza eleje”?

Tovább 

A bőkezű ősz ajándéka:a szilva.


Frissen vagy aszalva,nyersen,édességként vagy sült húsok mellé tálalva egyaránt finom csemege.Nem beszélve arról,hogy a szilva a legízletesebb hashajtónk...
Hibátlan szemeket vegyünk,ne legyenek túlérettek,de a kőkemény szemektől is óvakodjunk.A szilva hamar megérik állás közben,1-2 napon belül megpuhulnak otthon.A szilvát egyébként érdemes érni  hagyni,mert a legmagasabb antioxidáns-tartalommal érett állapotban rendelkezik

Tovább 

Paradicsom - nyersen és üvegben.



nyár verhetetlen sztárja.Forróságban.nyersen fogyasztva hűsít,a főtt ételnek sűrűséget és kellemes savanykás ízt ad.Télen sem vagyunk meg nélküle,ezért szezonjában üvegbe zárjuk,hogy ne kelljen lemondani róla.
A paradicsomot hosszú időn keresztül gyógy-,mi több,dísznövénynek tartották.Angliában John Gerard,a neves angol fizikus és gyógynövény kutató kifejezetten arra intette a lakosságot,hogy tartózkodjanak a paradicsom fogyasztásától.

Tovább 

Rengeteg pénzt adnak régi családi házak felújítására – szenzációs pályázat jön
Mindenegyben Blog
2015. augusztus 22. (szombat), 23:01
Rengeteg pénzt adnak régi családi házak felújítására – szenzációs pályázat jön

Rengeteg pénzt adnak régi családi házak felújítására – szenzációs pályázat jön

Jövő tavasszal indul a korszerűtlen családi házak felújítását célzó pályázat, a 150 milliárd forintos támogatásból 2020-ig akár 3 millió ilyen ház is megújulhat – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu