Vízöntő Blog: 2015. december

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Vízöntő klub hírei - 2015. december

Óévbúcsúztató és újévköszöntő népszokások

December 31, szilveszter, az év utolsó napja, egyben I. Szent Szilveszter pápa emlékünnepe. Jankovics Marcell Jelkép-kalendáriumának nyomán, a néphagyomány és a városi folklór óév-búcsúztató szokásai az év fordulójához kapcsolódnak.
Az év vége és az új év kezdete minden népnél bizonyos jelképes elválasztó, szerencse- és bőséghozó praktikákkal jár. Ilyen volt a magyar nép szokása szerint az óévet jelképező szalmabáb földbe temetése, vízbe hajítása (téltemetés), egy öregember-maszkot viselő legénynek játékos kikorbácsolása a faluból (télkiverés), az óév kiharangozása.

Tovább 

Kiderült a titok: miért olyan különleges minden 0-ás vércsoportú ember? Te is az vagy?

 

 

 

 

Ahogyan természetünk és személyiségünk, úgy a vércsoportunk is különbözhet. A legutóbb végzett kutatás adatai szerint azonban azok az emberek, akik 0-vércsoporttal rendelkeznek mégis különlegesebbek másoknál. Hogy miért? Eláruljuk!

 

A történelemben azoknak a meghatározó alakoknak volt ilyen vércsoportja, akik ravasz, “agresszív ragadozóként” éltek.

Tovább 

 
A szívek szabójaAranyosi Ervin: A szívek szabójaÉlt egy szabómester, szíveket foltozott.
Hozzá a sok ember, sok-sok munkát hozott.
Mert a szép szívüket sok sérelem érte,
s bár a szabó bérét vastagon megkérte,
ki sem látszott sajnos, a temérdek munkából,
s a szabóműhelytől egy nap sem volt távol.
Nagyon unta pedig e monoton munkát.
Mindig csak ugyanaz! Hidd el, te is unnád!Kíváncsi lett tehát, a szívet mi bántja,
mi okozza vesztét, mért romlik el pántja?
Hová lesz belőle a sok tiszta érzés,
mért ül ki színére megszakadás, vérzés.

Tovább 

Kínai horoszkóp: mit hoz neked a Majom éve?

 

Február 8-án beköszönt a kínai újév, ezzel együtt pedig jön a Majom éve. Már a Kecske évében is megfigyelhető volt egy általános javuló tendencia, ami nem marad abba: javul a kedélyállapotunk, még a vegyes hatások ellenére sem hagyjuk magunkat leigázni. Jó hír, hogy épp ez az esztendő lehet az, ami kedved szerint alakítható, viszont okos és megfontolt lépéseket kell tenned azért, hogy a tervezett célokat hibák nélkül megvalósítsd.

Tovább 

Mit érne a karácsony hal nélkül?



Nem csak a hagyományos halászlé-rántott hal  menü létezik.Olyan halételek ajánlunk,amelyek nem szokványosak,bármelyikkel különlegesebbé tehető az ünnepi ételsor.
Az ünnepek alatt ( is ) a legnépszerűbb a ponty,ami a teljes magyar haltermelés 85 százalékát adja.Összesen 24 ezer hektáron tenyésztenek halat Magyar országon.A karácsonyi ünnepek alatt fogy el az évi termelés 40 százaléka.Igazán jó halászlét csak pontyból lehet készíteni,ami elsősorban ennek a fajnak a nagyobb zsírsavtartalmával magyarázható,a halászlé ízét adó fűszermolekulák ugyanis zsírban oldódnak.

Tovább 

A tojásfehérje egészségre gyakorolt jótékony hatása és tápanyagértéke

 

1. Tele van proteinnel:

A tojásfehérje nagy mennyiségben proteint tartalmaz. Egy tojásfehérje körülbelül 4 gramm proteint tartalmaz, ami sokkal több, mint amennyi a halban vagy sovány húsban található. Habár a tojás sárgája tele van zsírral, proteint nem tartalmaz. Ezen kívül mindig figyeljen arra, hogy csak főtt tojást fogyasszon, mivel az olajon vagy vajon kisütött tojás veszít a tápanyagértékéből, valamint hajlamosabbá tesz a szívbetegségekre is.

Tovább 

 Csokoládé az édes csábítás.








Ki nem érzett még ellenállhatatlan vágyat egy csokiszelet vagy néhány szem bonbon iránt?
Kevesen tudják:ez az ellenállhatatlan vágy nemcsak fizikai,hanem ,,szellemi étvágy",kívánságot is jelent.Ez utóbbit egy testazonos hormon,a szerotonin hiánya váltja ki.A hiány oka lelki eredetű is lehet,de akkor is jelentkezhet,ha kevés szénhidrátot fogyasztunk.
Ősszel és télen,a fényhiányos,borongós időszakban fokozottan jelentkezik a csokoládé iránti vágy,hiszen a szerotonin valóban ,,boldogsághormon".Mindenféle ésszerű magyarázat ellenére a csokoládé iránti vágy mégiscsak elsősorban lelki eredetű.Hiszen az a tulajdonsága,ahogyan szétolvad a szánkban,sajátosan édes íze semmilyen más élelmiszerhez nem hasonlítható.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu