Vízöntő Blog: 2013. október

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Vízöntő klub hírei - 2013. október

Vadon termő gomba árusításának buktatói.

undefined

Amikor beköszönt a harmatos csapadékos,langyos ősz,akkor éri el a gombaszezon a csúcspontját.Ősszel nem kell keresgélni,elég begyűjteni a vadon termő ehető gombát.Néhány szabályt szigorúan be kell tartanunk.Gyűjtéshez soha ne használjunk műanyag zacskót.Haza és a piacra is kizárólag kosárban vigyük.A gomba ( a termesztett is ) légmentesen zárt dobozban vagy tasakban egy óra alatt képes megromlani.A benne lévő fehérjék bomlásnak indulnak,és súlyos ételmérgezést okozhatnak ( mint a romlott hús ).Minden gombát kalapjával és teljes tönkjével együtt szedjük.Jegyezzük meg,milyen környezetben gyűjtöttük be.Ezek után feltétlenül mutassuk meg a kiránduláson szerzett zsákmányt a városi piacokon szinte mindenütt megtalálható gombaszakértőnek.Tapasztalt szakember sem tudja a töredékek alapján azonosítani az ehető gombafajt.Így nem csak a gyanús,esetleg mérgező,hanem az ízletes ehető gombát is kidobatja velünk.A saját érdekünkben pontosan mondjuk meg,milyen termőhelyen ( szikes rétföldön,homokos vagy erdei avarban,fűzfa vagy nyárfa,illetve fenyvesben ) gyűjtöttük az adott gombát.Soha ne szedjük le az összes gombát,hogy más korra is maradjon ugyanazon a lelőhelyen

Gyakori hiba a piacainkon,hogy a gombász jégakkuval bélelt zárt hűtőtáskában szállítja az előző nap gyűjtött gombát.Szedés után némely vadgomba ( például a kucsmagomba,a sárga gévagomba,az egyébként is nyálkás kalapú fenyőtinóru ) a párás meleg,zárt tárolóban felhevül,és bomlástermékei mérgezést okoznak.Gombát csak szellős,hűvös helyen tároljunk egy-két napig.Szétnyílt lemezes gombát a homoktól hideg vizes bemártással tisztíthatjuk meg.Állott  gombaételt ne együnk,ne melegítsünk fel.

Tovább 

 

 

 

Őszi inyencség: Birsalmasajt


A birsalma gyógyító hatásáról már itt írtunk, de ennek ellenére sokan nem kedvelik, mivel húsa igen kemény, íze fanyar és savanykás. Nekik ajánlom a következő receptet, ugyanis a birsalmából rendkívül ízletes csemege készíthető, mely megédesítheti a szürke őszi és téli napokat.
Hozzávalók:
1 kg birsalma50 dkg cukor½ citromElkészítése:Megmossuk a birsalmákat, négybe vágjuk, megtisztítjuk a magházuktól, mint az almát és főni tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Tovább 

network.hu

 Minden kedves olvasni szerető klub társamat szeretném meghívni a könyv imádók klubjába.

 

 

http://konyvimadok.network.hu/

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu