Vízöntő: Munkahelyi étkezés.

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 487 fő
  • Képek - 262 db
  • Videók - 332 db
  • Blogbejegyzések - 541 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 197 db

Üdvözlettel,

Vízöntő klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Munkahelyi étkezés

Sokféle módja van a munkahelyi étkezésnek, és mivel nem otthon vagyunk, talán lazábban állunk hozzá az élelmiszer-biztonsági és higiéniai kérdésekhez is. Ezért bemutatjuk a hibázási lehetőségeket, és ötleteket adunk a biztonságos munkahelyi étkezéshez.

Mit is eszünk a munkahelyen, ha nem otthon reggelizünk?

Hozunk otthonról szendvicset, gyümölcsöt, veszünk péksüteményt, kávét, joghurtot és egyebeket, vagy beszerezzük ugyanezeket a büféből, boltból. Az idő alatt, míg beérünk a munkahelyre, nem romlik meg az étel, de a biztonság kedvéért érdemes kis hűtőtáskában szállítani az elemózsiát, jégakku vagy egy palack hideg üdítő/víz társaságában.

  • Munkahelyre történő beérkezéskor mindig mossunk kezet, hiszen a tömegközlekedés, az autó, az épület kilincsei mind fertőzésveszélyt jelentenek.

Eating-lunct-at-work1Mikrohullámú sütő szabályai

A munkahelyi ebéd általában melegítést igenylő – otthonról hozott vagy rendelt – étel. A mikróhullamú sütővel kényelmesen felmelegíthető az étel, ám vannak veszélyei is. Az ételt pontszerűen melegíti fel, emiatt maradnak ún. hideg pontok is, ahol a mikrobák túlélhetnek.

A mikrohullámú sütőben jól forrósítsuk fel az ételt (legalább 4 percig), melegítés közben legalább egyszer keverjük át. Az ételt melegítést követően hagyjuk pár percig állni, hogy az teljes egészében átvegye a hőmérsékletet. Ajánlott nem dobozban, hanem kerámia-, porcelán- vagy üvegedényben, letakarva melegíteni az ételt.

  • Minden esetben tartsunk tisztán az ételekkel kapcsolatos gépeket és hagyjunk rendet, tisztaságot magunk mögött, hiszen a munkahely a második otthonunk.

A közös hűtő

„Közös lónak túros a háta” szoktak mondani, ez kiváltképp a munkahelyi közös hűtőkre igaz. Nem figyelnek a kollégák annyira a hűtő tisztaságára, es hosszabb időre bent felejtenek különböző élelmiszereket. Érdemes hetente ellenőrizni, és az egyértelműen romlott, penészes ételeket kidobni.

  • Gondoskodjunk a hűtő takarításáról és leolvasztásáról is! A hűtő szabályozóját állítsuk be úgy, hogy a hőmérséklet 0-5°C között legyen (amennyiben úgy érezzük, hogy nem ezen a hőmérsékleten hűt, akkor ellenőrizzük hűtőhőmérővel).
  • Étkezés után, ha még maradt ételünk, és későbbre szeretnénk eltenni, azt hamar tegyük hűtőbe, jól zárható dobozban.
  • Az élelmiszereket a keresztszennyeződés elkerülése miatt becsomagolva, egymástól elkülönítve tároljuk.
  • Tartsunk tisztaságot magunk körül a munkahelyen is (rendszeresen töröljük át fertőtlenítőkendővel az asztalunkat, a számítógép billentyűzetét, a munkafelületet is).

Mosogatás

  • Mindig meleg vízben mosogassunk, mosogatószerrel!
  • Ajánlott étkezés előtt és után is elmosni az edényeket, amelyekből ettünk, mert nem tudhatjuk, mennyire volt alapos a kollega, aki előttünk használta.

Tipp: Munkahelyi ebéd befőttesüvegben

Forrás: http://eteltcsakokosan.hu/2015/10/01/munkahelyi-etkezes/

Címkék: második otthon.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu