Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Vízöntő klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Vízöntő klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Vízöntő klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Vízöntő klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Munkahelyi étkezés
Sokféle módja van a munkahelyi étkezésnek, és mivel nem otthon vagyunk, talán lazábban állunk hozzá az élelmiszer-biztonsági és higiéniai kérdésekhez is. Ezért bemutatjuk a hibázási lehetőségeket, és ötleteket adunk a biztonságos munkahelyi étkezéshez.
Mit is eszünk a munkahelyen, ha nem otthon reggelizünk?
Hozunk otthonról szendvicset, gyümölcsöt, veszünk péksüteményt, kávét, joghurtot és egyebeket, vagy beszerezzük ugyanezeket a büféből, boltból. Az idő alatt, míg beérünk a munkahelyre, nem romlik meg az étel, de a biztonság kedvéért érdemes kis hűtőtáskában szállítani az elemózsiát, jégakku vagy egy palack hideg üdítő/víz társaságában.
Mikrohullámú sütő szabályai
A munkahelyi ebéd általában melegítést igenylő – otthonról hozott vagy rendelt – étel. A mikróhullamú sütővel kényelmesen felmelegíthető az étel, ám vannak veszélyei is. Az ételt pontszerűen melegíti fel, emiatt maradnak ún. hideg pontok is, ahol a mikrobák túlélhetnek.
A mikrohullámú sütőben jól forrósítsuk fel az ételt (legalább 4 percig), melegítés közben legalább egyszer keverjük át. Az ételt melegítést követően hagyjuk pár percig állni, hogy az teljes egészében átvegye a hőmérsékletet. Ajánlott nem dobozban, hanem kerámia-, porcelán- vagy üvegedényben, letakarva melegíteni az ételt.
A közös hűtő
„Közös lónak túros a háta” szoktak mondani, ez kiváltképp a munkahelyi közös hűtőkre igaz. Nem figyelnek a kollégák annyira a hűtő tisztaságára, es hosszabb időre bent felejtenek különböző élelmiszereket. Érdemes hetente ellenőrizni, és az egyértelműen romlott, penészes ételeket kidobni.
Mosogatás
Tipp: Munkahelyi ebéd befőttesüvegben
Forrás: http://eteltcsakokosan.hu/2015/10/01/munkahelyi-etkezes/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!