Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Vízöntő klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Vízöntő klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Vízöntő klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Vízöntő klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A földközi-tenger vidékéről származó édeskömény vagy ánizskapor egy zellerféle,fűszer,gyógynövény és zöldség is egyben.Főzeléknek való változata az olasz édeskömény.Sok édeskömény termett Madeira szigetén,amikor a portugálok az 1420 - as években birtokba vették.Mivel Tengerész Henrik expedíciójának vezetője az édeskömény főzetével kúrálta krónikus szembaját,erről a növényről nevezte el azt az öblöt,ahol a sziget későbbi fővárosát ( Funchal )megalapították.A gyógyászatban köhögés ellen,csecsemőknek görcsoldónak használják.Közkedvelt fűszer,süteményeken kívül saláták,főzelékek,halételek ízesítője.Erős aromája ( illóolajtartalma ) miatt jól záródó dobozban tároljuk.
Édeskömény-krémleves; 2 db édesköménygumót felkockázzuk.Fazékban 1 fakanálnyi zsiradékra tesszük az édesköményt.10 percig közepes lángon,kevergetve pirítjuk,majd felöntjük vízzel,és takarékon 20 perc alatt puhára pároljuk.Félretesszük.Turmixgépben pépesítjük.A pépet visszatesszük a lábasba,hozzáadunk annyi vizet,hogy krémleves állaga legyen,és felmelegítjük.Diónyi gyömbért reszelünk bele,sózzuk,borsozzuk,ételízesítővel ízesítjük.A lángról levéve és 1 doboz tejföllel behabarjuk. ( Mindmegette.hu receptje )
Forrás: Kiskegyed 2013.május 14.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!