Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Vízöntő klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Vízöntő klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Vízöntő klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Vízöntő klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Vízöntő klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Almás töltelék:
2 db közepes alma
1,5 dkg margarin
1 kávéskanál finomliszt
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Fahéjas-cukros töltelék:
5 dkg margarin
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 teáskanál őrölt fahéj
Tészta:
28 dkg finomliszt
4,5 dkg margarin (olvasztott)
1 evőkanál kristálycukor
3 teáskanál sütőpor
1 db alma reszelve (pépesítve)
6 dl tej
1 db tojás
csipetnyi só
Öntet:
2,5 dkg margarin (olvasztott)
5 dkg porcukor
1 evőkanál méz
kevés tej (ha esetleg túl sűrű az öntet)
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és vajazzunk ki egy nagyobb méretű tepsit. Az almás töltelékhez hámozzuk meg az almákat, vágjuk ki a magházukat, majd vágjuk kisebb kockákra. Olvasszuk meg a margarint a kétféle cukorral, adjuk hozzá a lisztet és a felkockázott almát. Pároljuk néhány percig, és tegyük félre. (Mielőtt a tésztára halmozzuk, öntsük le róla a levét.) A fahéjas-cukros töltelékhez a margarin kivételével a hozzávalókat keverjük össze, a margarint daraboljuk kis kockákra. A tésztához hámozzuk meg az almát, magházát vágjuk ki, reszeljük le (pépessé), majd keverjük hozzá az olvasztott margarint, a tojást és a tejet. Ezután adjuk a sóval, sütőporral és kétféle cukorral elkevert, előzőleg átszitált liszthez. Lisztezett deszkán gyúrjuk össze, ha esetleg ragadna, adhatunk hozzá még lisztet. Miután összegyúrtuk, szintén lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. ujjnyi vastagra. Oszlassuk el rajta először az almás, majd a fahéjas tölteléket, végül dobáljuk rá a margarin kockákat. A hosszabbik oldalától kezdve csavarjuk fel és vágjuk kb. 2 cm széles darabokra. Egyenként óvatosan rakosgassuk őket egymás mellé a tepsibe, kis helyet hagyva köztük, és formázzuk, hogy tekercs alakjuk legyen. Süssük kb. 20 percig, illetve amíg szép barnák lesznek. Az öntethez keverjük össze a hozzávalókat, még a tepsiben locsoljuk meg a forró sütiket, és máris fogyaszthatjuk.
http://sutivar.cafeblog.hu/2016/02/14/gyors-almas-fahejas-tekercs/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Hogyan kell sütőtököt sütni? Mutatjuk!
Eszkimó kunyhó.